Kritiek op VFI-bestuur tijdens ledenvergadering

30 juni 2011

AMSTELVEEN (30 juni) - De sfeer was gespannen tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VFI afgelopen donderdag. Er werd een stevige discussie verwacht over de ondertekening van het convenant en die kwam er ook.


Tijdens de vergadering werd kritisch gedebatteerd over de wijze waarop het VFI-bestuur rond het convenant heeft geopereerd. Het bestuur legde voor de ondertekening van het convenant het verzoek van dertien leden naast zich neer om het convenant niet te tekenen. In een brief aan het bestuur uitten deze leden hun bezwaren, waarbij ze zich afvroegen welk signaal afgegeven wordt door een akkoord met een regering die zulke ingrijpende bezuinigingsmaatregelen wil doorvoeren.


Risicoanalyse

Er werd tijdens de Algemene Ledenvergadering geen motie van wantrouwen tegen het bestuur ingediend. Het bestuur heeft toegezegd alsnog een risicoanalyse uit te voeren naar de voors en tegens van het convenant. De leden zullen daarbij actief betrokken worden, waarschijnlijk in een werkgroep. Op 8 september wordt tijdens een extra ALV de uitkomst van deze analyse besproken.