Krachtsverhoudingen centraal op Civil Society Congres 2007

21 december 2006
Nieuws | | De Dikke Blauwe

Het thema van het komende Civil Society Congres staat in het teken van de nieuwe krachten in de Civil Society onder de titel: "Wie trekt hier eigenlijk aan de touwtjes?" Het sectorbrede congres vindt dit jaar opnieuw plaats in het Beatrix Theater van de Utrechtse Jaarbeurs op 19 en 20 juni. De 2007-editie van Civil Society concentreert zich op de eerste dag op de specifieke beroepsvelden binnen de sector. Op de tweede dag staan ontwikkelingen die de gehele sector betreffen in de schijnwerpers.


Het Civil Society Congres, onder auspiciën van de Stichting Civil Society waarin de vier brancheorganisaties VFI, ISF, NGF en FIN zijn vertegenwoordigd, is de laatste jaren uitgegroeid tot de plek waar verschillende beroepsgroepen, directeuren, bestuurders, communicatiemanagers, fondsenwervers en beheerders, worden geïnformeerd en geïnspireerd over trends, ontwikkelingen, uitdagingen en nieuwe mogelijkheden.

Veranderende krachtsverhoudingen in de filantropische sector en de samenleving leidden de organisatie tot het thema: "Wie trekt hier eigenlijk aan de touwtjes?"

 


In beweging

"Net als in onze gehele samenleving zijn de traditionele verhoudingen, rollen en posities ook in en om de filantropische sector in beweging. Ook de omgeving van organisaties in civil society verandert. Er ontstaan nieuwe mogelijkheden voor beïnvloeding. Te denken valt aan de invloed van de nieuwe filantropen, de kritische donateurs, maar ook de wisselwerking met de overheid. Wat worden de (nieuwe) krachtsverhoudingen tussen civil society-organisaties en hun meer activistische share- en stakeholders? En welke rollen nemen hun directies, toezichthouders, donateurs en leveranciers in? ", stelt de congresorganisatie in haar persbericht (EV).

 


Meer nieuws over de achtergrond en het programma van Civil Society 2007 in komende edities van FM.