Koninklijke onderscheiding voor Theo Schuyt

Koninklijke onderscheiding voor Theo Schuyt
Koninklijke onderscheiding voor Theo Schuyt
6 mei 2013
Nieuws | | Personalia

Theo Schuyt, hoogleraar Filantropische Studies aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

De Koninklijke onderscheiding kreeg hij op 25 april uitgereikt tijdens het symposium Dag van de Filantropie waar ook het boek ‘Geven in Nederland’ werd gepresenteerd. Zijn bijzondere verdienste is het vestigen van de wetenschappelijke en maatschappelijke aandacht op het gebied van de filantropie, zowel landelijk als internationaal. Hij zet zijn netwerk in voor maatschappelijke veranderingen en weet mensen te boeien en te binden.

Vaste leerstoel
Schuyt is sinds 1974 verbonden aan de VU en werd in 2001 bijzonder hoogleraar Filantropie, Sponsoring en Vrijwilligerswerk. In 2006 werd deze bijzondere leerstoel omgezet in een vaste leerstoel Filantropische Studies. In de loop der jaren heeft hij zich ingezet als onderzoeker, bestuurder en adviseur; onder andere als adviseur Gemeenschapsfondsen Amstelveen en Maastricht, VUmc Fonds en van diverse ministeries.

Adviesbureau
Ook zet hij zich in als bestuurslid van onder meer KWF kankerbestrijding, Community and Business en het centraal Bureau Fondsenwerving. Hij is voorzitter van de Stichting Behoud en Herbestemming Religieus Erfgoed, voorzitter van het European Research Network on Philanthropy, voorzitter van de Taskforce Geven voor Weten, lid van de EFA en van Lions Club Alkmaar. Theo Schuyt is samen met Peter Verbaas en Peter Inklaar ook partner van Charistar, een commercieel adviesbureau op het gebied van charitatieve geldstromen en de effecten hiervan voor de maatschappij, individuele instellingen en het bedrijfsleven.