Koers Kunst presenteert eindconclusies culturele toekomst

27 oktober 2011

AMSTERDAM (27 oktober) - Eerder dit jaar riep Koers Kunst, een landelijke brainstorm over de culturele toekomst in Nederland, op voorstellen aangedragen waarmee de Nederlandse kunst en cultuur (de productie, de presentatie, de deelname en de financiering ervan) verbeterd en vernieuwd kan worden. Er is inmiddels een eindconclusie.


Talloze ideeën van zowel publiek en professionals gaven een goede indruk over hoe de kansen en problemen in de cultuurwereld kunnen worden aangepakt, nu er steeds meer bezuinigingen komen. Alle ideeën zijn inmiddels op de website van Koers Kunst geplaatst evenals de publicatie ‘Matchmaker tussen cultuur en publiek'.


"Cultuurinstellingen staan voor nieuwe opdracht"

"De hoofdconclusie is dat de cultuurinstellingen van Nederland voor een nieuwe opdracht staan. De cultuurinstelling van de 21ste eeuw manifesteert zich veel meer dan nu als matchmaker, om cultuurmakers, hun werk en het publiek te verbinden. Koers Kunst heeft een eindpunt bereikt, voor de cultuurinstellingen ligt er een urgente bestemming in het verschiet", aldus initiatiefnemers Simon van den Berg en Johan Idema in de publicatie.


Koers Kunst wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, het VSBfonds en SNS REAAL Fonds.