Joop Daalmeijer nieuwe voorzitter VFI

4 september 2009, 08:59
AMSTELVEEN (3 september) - Joop Daalmeijer (1946) is voorgedragen aan VFI-leden als hun nieuwe voorzitter. Zijn benoemingsprocedure eindigt 15 september 2009, zo bevestigde VFI-directeur Gosse Bosma.


Daalmeijer (1946) , thans directeur van de NPS, heeft een lange carrière in de mediawereld en journalistiek. Hij kwam in 1972 bij de Vara en stapte in 1985 over naar Veronica. Daar werd hij in 1990 directeur, waarna hij onder andere bij FilmNet, HMG en Canal+ werkte. In 1998 werd hij netcoördinator voor Nederland 1 bij de Publieke Omroep; in 2000 netcoördinator voor Nederland 2. Begin 2005 stapte hij over naar Radio Nederland Wereldomroep, waar hij hoofdredacteur werd en programmaleider van het televisiekanaal BVN. Sinds 1 januari 2008 is hij Algemeen directeur van de NPS. Daalmeijer is tevens bestuurslid van de Commissie Cultureel Verdrag Nederland Vlaanderen vervulde tot 1 januari 2008 het voorzitterschap van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Joop Daalmeijer is getrouwd met televisiepresentatrice Maartje van Weegen.

 


De aanstelling van Daalmeijer betekent het einde van een lange zoektocht naar een praeses van de koepel voor landelijk wervende goede doelen. Na het vertrek van voorzitter Paul Beerkens medio 2007, fungeerde René Grotenhuis lange tijd als interim. In juni 2008 werd Tof Thissen benoemd tot nieuwe voorzitter, maar al snel na zijn aantreden gaf deze te kennen dat het tijdsbeslag van het voorzitterschap bij nader inzien niet viel te rijmen met zijn voorzitterschap van Divosa en zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer. Door het abrupte vertrek van Thissen, trad René Grotenhuis eind 2008 opnieuw aan als interim-voorzitter. Zoals de zaken nu liggen zal Grotenhuis het stokje nu definitief kunnen overgeven.

gerelateerde items