Toon alles (1)

Jerry Lewis krijgt filantropie-Emmy. Wanneer volgt Wendy van Dijk?

4 augustus 2005, 08:59

In Amerika, zo wil het gezegde, gebeurt alles altijd vijftig jaar eerder dan in Nederland. Binnenkort krijgt Jerry Lewis een speciale Emmy-award voor zijn filantropische inspanningen op televisie. Krijgen Nederlandse onvermoeibare Nederlandse goede doelen BN-ers als Wendy van Dijk dus pas in 2055 de filantropische Televizierring die hen toekomt?

 

Voor wie het niet weet: de Emmy-award is de meest prestigieuze onderscheiding voor Amerikaanse, en tegenwoordig ook buitenlandse, televisiemakers. De Emmy wordt in de volksmond wel de televisie-Oscar genoemd.
Komiek Jerry Lewis is dan ook vereerd dat hij binnenkort een speciale Emmy in ontvangst mag nemen voor zijn goede doel-uitzendingen. Via zijn jaarlijkse televisiemarathon zamelt Lewis miljoenen dollars in voor de Muscular Dystrophy Association. En dat al tientallen jaren.
De onderscheiding roept ook vragen op. Zo treden vele bekende Nederlandse televisiemakers als ambassadeur op voor goede doelen, of werken zij belangeloos mee aan uitzendingen als die voor de tsunami-rampgebieden. Maar een Televizierring met een filantropisch randje bestaat tot dusver niet. Misschien een idee om daar voor 2055 toch eens mee te beginnen?

gerelateerde items