Jan van Berkel nieuwe voorzitter Goede Doelen Nederland

23 juni 2016, 20:00
Jan van Berkel: neemt stokje over van Jan Jaap de Graeff
Jan van Berkel: neemt stokje over van Jan Jaap de Graeff
Directeur van de Leprastichting Jan van Berkel is benoemd tot voorzitter van koepelorganisatie Goede Doelen Nederland. Van Berkel volgt Jan Jaap de Graeff op, die vanmiddag afscheid nam.
 
Jan van Berkel was in 1995 medeoprichter van Goede Doelen Nederland. Sinds 2012 is hij ook lid van het bestuur. Van Berkel is van huis uit econoom en is zijn loopbaan begonnen bij Novib. Daarna was hij werkzaam als strategisch (communicatie) adviseur voor diverse ngo’s. In de laatste jaren is hij, naast zijn functie bij de Leprastichting, actief in diverse bestuurlijke functies.  
 
Accentverschuiving
Van Berkel: ‘Ik vind het een eer en een uitdaging om in mijn nieuwe rol als voorzitter bij te dragen aan het verder versterken van de brancheorganisatie. Herpositionering van de brancheorganisatie en de sector die zij vertegenwoordigt zie ik als een mooie opdracht. Dit betekent een accentverschuiving. Van profilering van de sector op kengetallen, codes en richtlijnen, naar meer aandacht voor de grote maatschappelijke betekenis en impact van goede doelen. Ook aan de verdere ontwikkeling van Goede Doelen Nederland als ‘breed huis voor erkende goede doelen’ draag ik als nieuwe voorzitter graag actief bij.’  
gerelateerde items