Jan Bouke Wijbrandi nieuwe directeur NCDO

3 maart 2017, 13:00
Jan Bouke Wijbrandi nieuwe directeur NCDO
Jan Bouke Wijbrandi nieuwe directeur NCDO
Jan Bouke Wijbrandi is op 1 maart aangetreden als directeur/bestuurder van NCDO. Wijbrandi was directeur van UNICEF Nederland, waar hij in september vorig jaar afscheid nam.
 
NCDO: ‘Wijbrandi is goed bekend met het werk van NCDO. Personeel en Raad van Toezicht zijn blij dat hij onze organisatie door de komende periode zal leiden.’  NCDO bevordert mondiaal burgerschap in de Nederlandse samenleving door middel van onderzoek, informatie en events over mondiale thema’s en duurzaamheid. NCDO is ook uitgever van OneWorld, een journalistiek platform voor mondiaal denken en groen doen. Daarnaast geeft NCDO Samsam uit, educatief platform voor 'wereldwijze kinderen'. Kaleidos Research doet onderzoek ten behoeve van de platforms en voor externe opdrachtgevers over mondiale thema's en duurzaam gedrag van Nederlanders.

Directeur/bestuurder Arie de Ruijter van NCDO stapte recent plotseling op. De Ruijter was van 2007 tot 2015 decaan van de faculteit Humanities van Tilburg University en kwam de in opspraak door onthullingen van het radioprogramma Argos. Tilburg University verdenkt hem ervan promotiegelden te hebben doorgesluisd naar bedrijfjes van familieleden. Er is aangifte gedaan van fraude. NCDO zegt niets van de beschuldiging geweten te hebben

Wijbrandi werd als directeur van Unicef in december opgevolgd door Suzanne Laszlo-Serrarens.

Meer informatie over de affaire De Ruijter: klik hier
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier. 
 
gerelateerde items