Jamy Goewie gaat voor EVPA venture philanthropy verbreden

29 januari 2018, 08:00
Jamy Goewie gaat aan de slag bij EVPA als Community and Market Development Director en bij De Dikke Blauwe als columnist.
Jamy Goewie gaat aan de slag bij EVPA als Community and Market Development Director en bij De Dikke Blauwe als columnist.
Jamy Goewie is benoemd als Community and Market Development Director bij de European Venture Philantrophy Association (EVPA). Eerder startte en leidde Goewie de Nederlandse vestiging van het internationale changemakers-netwerk Ashoka. In haar nieuwe functie gaat Jamy zich richten op het ontwikkelen van diensten om de effectiviteit van leden te maximaliseren. Daarnaast is Goewie toegetreden tot het team van columnisten van De Dikke Blauwe als DDB Expert Venture Philanthropy.
 
Goewie is oprichter van FA-SE Benelux, Advisory Board of the European Leadership Platform, lid van de European Young Leaders 40 under 40 en bestuursvoorzitter van de Young Africa Foundation. Venture philanthropy zit Goewie in het bloed. In 2003 lanceerde ze met KPMG  'be-a-businessman' en was oprichter van Child at Venture, Ashoka Netherlands en FA-SE Benelux.
 
‘Sterker maken van maatschappelijke financiers’
Goewie: ‘Door de jaren heen heb ik geweldige maatschappelijke ondernemers ontmoet die zich inzetten om meer impact te creëren en duurzame organisaties op te bouwen. Op het kruispunt van traditionele non-profitorganisaties en commerciële markten hebben maatschappelijke ondernemingen niet alleen toegang tot kapitaal nodig, maar ook steeds meer patient capital om prioriteit te geven aan de maatschappelijke impact. Dit is waar de VP/SI-benadering de meeste waarde oplevert. Onze rol als EVPA is ervoor te zorgen dat deze gemeenschap van maatschappelijke financiers sterker wordt en aan nieuwe oplossingen bouwt. Ik ben blij om mijn reis in het veld voort te zetten als onderdeel van het EVPA-team.’
 
Met haar benoeming treedt Goewie ook toe als columnist van De Dikke Blauwe. In die hoedanigheid gaat ze de komende tijd regelmatig bijdragen aanleveren op het gebied van venture philanthropy.
gerelateerde items