Toon alles (3)

Jaar cel geëist tegen ex-directeur Stichting ALS

30 augustus 2016, 17:00
Eric Nolet
Eric Nolet
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag twaalf maanden onvoorwaardelijke cel geëist tegen Eric Nolet voor valsheid in geschrifte en verduistering. De ex-directeur van de Stichting ALS ontvreemdde in totaal meer dan 300.000 euro van twee stichtingen.
 
Nolet werd in juni 2011 aangesteld als algemeen directeur van Stichting ALS Nederland. In de periode 2013 en 2014 maakte hij in totaal 177.000 euro van de stichting over naar een eigen rekening, om dat vervolgens voor een deel terug te betalen met 144.000 euro die hij van de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek stal, waar hij penningmeester was.
 
Volgens journalisten aanwezig in de rechtszaal, zegt Nolet dat hij in 2013 zo druk was met de stichting dat hij zijn eigen boekhouding verwaarloosde. Hij bouwde een belastingschuld op en kreeg een deurwaarder op bezoek. Nolet maakte daarop 50.000 euro over van de Stichting ALS naar zijn eigen rekening. De officier van justitie meldde echter dat vaststaat dat ook geld is verduisterd voor vakanties en kansspelen en dus niet alleen voor het terugbetalen van een belastingschuld. Op 18 duizend euro na zou de schuld inmiddels zijn terugbetaald. Dat bedrag wil de Stichting ALS terug.
De Stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek eist 20 duizend euro terug - de rest zou zijn terugbetaald.
 
(Bronnen: Volkskrant, Nu.nl)
 
Lees ook: Oud-directeur Nolet beschuldigd van ontvreemden kasgeld
 
gerelateerde items