Toon alles (3)

Oud-directeur Nolet beschuldigd van ontvreemden kasgeld

8 oktober 2014, 12:53
Oud-directeur Nolet beschuldigd van ontvreemden kasgeld
Oud-directeur Nolet beschuldigd van ontvreemden kasgeld
Oud-directeur van stichting ALS, Eric Nolet (foto), heeft volgens de raad van toezicht van de stichting begin dit jaar 92.000 euro uit de stichtingskas overgemaakt naar een privérekening. Nolet heeft volgens de raad het bedrag terugbetaald, maar is wel in januari al op non-actief gesteld, meldt Elsevier. Gorrit-Jan Blonk is sinds juni de nieuwe directeur.

‘Eind januari ontdekte onze accountant dat de toenmalige directeur 92.000 euro naar zijn eigen rekening had overgemaakt’, vertelt Arnout Bloys van Treslong van de raad van toezicht aan Elsevier. ‘We hebben hem binnen drie dagen op non-actief gezet.’ De stichting ALS Nederland heeft 4,5 betaalde krachten. Voor de meeste werkzaamheden en ook voor de campagnes worden vrijwilligers ingezet.

‘Hard leermoment’
'We hebben hiervan opgestoken dat we de touwtjes nog strakker in handen moeten houden. Dit was een hard leermoment', zegt voorzitter Marguerite Soeteman-Reijnen tegen Elsevier.

Juridische stappen
Eric Nolet werkte van juni 2011 tot begin dit jaar als algemeen directeur van de Stichting ALS Nederland. Waarom hij het geld naar zijn rekening overmaakte, is niet duidelijk. De stichting onderzoekt of er juridische stappen tegen Nolet kunnen worden genomen.
gerelateerde items