Toon alles (5)
Edwin Venema

Commissaris Jaap Smit volgt Wim Deetman op bij CIO

1 februari 2017, 09:00
Jaap Smit (1957) heeft sinds 1 januari 2017 het voorzitterschap overgenomen van Wim Deetman bij CIO. CIO is het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken, een samenwerkingsverband van 31 Nederlandse kerkgenootschappen, dat deel uitmaakt van de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie. Deetman geeft het stokje over na veertien jaar.  
 
Jaap Smit is Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Hij begon zijn loopbaan als predikant en geestelijk verzorger bij defensie, stapte daarna over naar de consultancy waar hij zich in de organisatie inzette voor verantwoord ondernemen. Vervolgens werd hij directeur van Slachtofferhulp. In 2010-2014 was hij voorzitter van het CNV. Smit is lid van het CDA en tevens betrokken bij diverse non-profit organisaties.
 
CIO maakt onderdeel uit van SBF, evenals Goede Doelen Nederland, Nederland Filantropieland en FIN. Het behartigt de gemeenschappelijke belangen van 29 christelijke en 2 Joodse kerkgenootschappen bij de (rijks)overheid.
 
►Bron: CIOweb
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items