ISF komt met nieuwe lidmaatschapsvorm

19 oktober 2006

Om organisaties met een beperkt budget tegemoet te komen gaat het ISF, de brancheorganisatie van lokaal wervende fondsen, vanaf 1 januari 2007 een nieuwe lidmaatschapsvorm aanbieden. De nieuwe leden kunnen gebruik maken van de gedragscode van het ISF, maar hebben beperkte rechten vooral op opleidingsgebied.


Het ISF gaat een scheiding aanbrengen tussen leden en sterleden. De laatste categorie bestaat uit volwaardige participanten. Gewone leden gaan minder betalen en hebben recht op de volgende diensten:

 


1. Mogelijkheid tot gratis inschrijving in het register van de Gedragscode voor Fondsenwerving.

2. De algemene behartiging van collectieve belangen als lokaal/regionaal wervende instelling.

3. Recht op deelname aan de ledenvergadering.

4. Recht op deelname aan de halfjaarlijkse informatiemiddag over de gedragscode en sponsoring en fondsenwerving voor lokale doelen.

5. Deelname ‘op proef' aan opleidingsprogramma's; bij aanmelding als sterlid binnen een jaar worden de kosten van gevolgde opleidingsprogramma's gecrediteerd.

6. (beperkte) korting op de tarieven van opleidingsprogramma's.

7. Recht op de nieuwSbrieF en e-mail

 


De nieuwe lidmaatschapsindeling is van kracht vanaf 1 januari 2007. In de loop van dat jaar zal bovendien nog een derde lidmaatschap geïntroduceerd worden, dat met name bedoeld is voor organisaties die beschikken over een afgestudeerd fondsenwerver.