IRS trekt belastingvrijstelling 41 non-profits in

24 mei 2006
Nieuws | | Tax & Legal

Afgelopen maandag kondigde de Amerikaanse belastingdienst IRS aan dat de belastingvrijstelling van 41 non-profit organisaties wordt ingetrokken. Het betreft organisaties die schuldhulp verlenen aan mensen met grote credit card schulden.
 
De zet komt niet lang nadat de IRS een audit uitvoerde naar de schuldhulpverleners. Volgens de IRS voldoen de instellingen niet aan de voorwaarden omdat zij niet genoeg financiële educatie verschaffen, hun bestuurders te hoge salarissen betalen, of omdat er teveel geld wegvloeit naar gelieerde for-profit organisaties.
 
IRS-topman Mark Everson zegt het zo: “Onze onderzoekingen hebben geleid tot de vaststelling dat deze organisaties niet in het publiek belang opereren en dus geen vrijstelling verdienen. Zij vergiftigen met hun aanwezigheid een complete tak van de charitatieve sector.”
 
Het onderzoek onder 743 Amerikaanse non-profit schuldhulpverleners heeft twee jaar geduurd. Belastingvrijstellingen worden de afgelopen jaren al minder makkelijk toegekend. Van de sinds 2003 ingediende 110 aanvragen zijn er slechts drie gehonoreerd.