‘Invoering SEPA ramp voor goede doelen’

‘Invoering SEPA ramp voor goede doelen’
‘Invoering SEPA ramp voor goede doelen’
12 april 2013
Nieuws | | Governance & Finance

Goede doelenorganisaties maken zich grote zorgen over de invoering van SEPA. Het nieuwe systeem dat tot doel heeft eurobetalingen te standaardiseren, zodat grensoverschrijdend betalingsverkeer binnen Europa eenvoudiger wordt, gaat Nederlandse goede doelen gezamenlijk miljoenen euro’s kosten, schrijft de Telegraaf.

‘De kosten voor de invoering van SEPA worden onderschat door ondernemers en organisaties. Zonder overdrijven is de invoering van SEPA ingewikkelder dan de euro en het millenniumprobleem samen’, meent Bas Huisman van automatiseringsbedrijf PowertoPay, specialist in betalingsverkeer.

Koepelorganisatie VFI deelt die zorgen: ‘Naast de nodige IT-kosten die gemaakt moeten worden om het nieuwe systeem voor de deadline van 1 februari 2014 in te voeren, dreigen onze leden ook inkomsten te verliezen’, zegt directeur Gosse Bosma (foto) in de krant. Op de eigen website wordt nog wel vermeld dat de Telegraaf meldt dat het om miljoenen euro’s gaat, terwijl VFI uitdrukkelijk geen bedragen heeft genoemd.

Overleg met banken
VFI blijft ondertussen in overleg met banken en De Nederlandsche Bank. ‘Dat overleg gaat onder meer over oplossingen voor het verdwijnen van de verkorte rekeningnummers’, aldus VFI.