Inschrijving Studiedag Impact van Maatschappelijke Investeringen gestart

2 juni 2010
Nieuws | | (Social) Impact

AMSTELVEEN (2 juni) - Start Foundation en ECSP (Erasmus Centre for Strategic Philanthropy) organiseren een studiedag met het thema "Impact van maatschappelijke investeringen". Deze studiedag vindt plaats op 21 september en wordt georganiseerd onder andere in samenwerking met Lenthe Publishers en het Netwerk Maatschappelijk Rendement. De inschrijving voor deze dag is geopend. De belangstelling is nu al groot, maar met een capaciteit van 150 deelnemers is vol ook echt vol.

Bij de aanpak van een maatschappelijk probleem, zoals bijvoorbeeld werkloosheid eenzaamheid of onveiligheid in de wijk, is de blik vooral gericht op het probleem en op de bijbehorende activiteiten. De (te verwachten) impact komt vaak niet of nauwelijks aan bod. Terwijl dáár toch de winst moet zitten als je als overheid of als fonds je geld investeert in een project of een traject dat ook daadwerkelijk impact heeft op de maatschappij. Maar wat is maatschappelijke impact eigenlijk, hoe meet je het en waarom? Over dat thema gaat de Studiedag die Start Foundation en ECSP (Erasmus Centre for Strategic Philanthropy) op dinsdag 21 september organiseren.
Boeiend programma
Discussies, een bijzonder kaartspel, eenvoudige meetinstrumenten versus een wetenschappelijke aanpak én antwoord op de vraag of de SS Rotterdam een bodemloze put is of toch rendement gaat opleveren... Het programma van de Studiedag is boeiend en zeer divers.
Inschrijven
De belangstelling voor de studiedag is groot, het aantal plaatsen beperkt tot 150. Geinteresseerden wordt aangeraden niet te lang te wachten met inschrijving, want "vol is vol". Inschrijven kan online: klik hier.

Kosten
Deelname aan de studiedag kost €125. Elke deelnemer ontvangt op 21 september voor € 100,- aan ‘impactgeld'. Die euro's kunnen geïnvesteerd worden in drie maatschappelijke initiatieven die zich deze dag aan het publiek presenteren.
Plaats: Erasmus Universiteit Rotterdam (routebeschrijving)
Tijd: 09.30 uur - 17.30 uur
Dagvoorzitter: Richard Engelfriet