Toon alles (2)

Eerste editie Impact Event morgen in Amsterdam

23 november 2017, 09:00
Eerste editie Impact Event morgen in Amsterdam
Eerste editie Impact Event morgen in Amsterdam
Morgen vindt in het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam het eerste Impact Event plaats. Het is onderdeel van de Impact Challenge, de opvolger van de Transparant Prijs. Tijdens het Impact Event worden de resultaten van een eerdere nulmeting over impact gepresenteerd. Opvallende resultaten uit deze nulmeting worden afgewisseld met sprekers, discussies en praktijkvoorbeelden.
 
De Impact Challenge werd op 2 juni van dit jaar gelanceerd door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF), Goede Doelen Nederland, PwC, Impact Centre Erasmus, Wakker Dier, Nierstichting, Plan, Amref Flying Doctors, de Natuur en Milieufederaties, Simavi en The Hunger Project. De Challenge heeft als doel om impact te agenderen en de sectorbrede kennis te verdiepen, binnen de goede doelensector van elkaar te leren en kennis uit te wisselen.

Van transparantie naar impact

Waar de Transparant Prijs zich vooral richtte op transparantie (hoe wordt het geld besteed), ligt bij de Impact Challenge de nadruk op impact (welk maatschappelijk probleem wordt met het geld opgelost). CBF-directeur Roline de Wilde: ‘We staan voor een grote uitdaging om sectorbreed onze maatschappelijke impact op een hoger plan te tillen. Bij de Impact Challenge gaat het niet om het beste jongetje van klas. Het delen van kennis en ervaringen staat centraal.’
 
Dat begint dus morgen om 9.30 met het Impact Event. In een interactief programma gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de actuele stand van zaken, de dilemma’s rondom de impact en de uitdagingen waar goede doelen voor staan. Om 12.30 volgt een lunch, waarna het programma wordt afgesloten.
 
gerelateerde items