Toon alles (2)

Impact days: pitches voor geïnteresseerde investeerders

26 April 2016, 14:05
The Grand: exclusieve conferentielocatie voor Impact Days 2016
The Grand: exclusieve conferentielocatie voor Impact Days 2016
Investeerders in impactondernemingen hebben met veel belangstelling de presentaties gevolgd van een zestal maatschappelijke ondernemingen tijdens de Impact Days afgelopen week. Deze ondernemingen waren door organisator Pymwymic na een streng selectieproces uitgenodigd. De Impact Days is een jaarlijks terugkerend evenement georganiseerd door Pymwymic, een investeerdersclub van filantropen, families en sociaal gedreven beleggers die investeren in bedrijven met een positieve maatschappelijke impact.
 
De 2016-editie van Pymwymics Impact Days was al ruim vantevoren uitverkocht. In het hoofdstedelijke hotel The Grand vormden meer dan tweehonderd deelnemers een gemêleerd internationaal gezelschap van maatschappelijke ondernemers en social impact investeerders. Er waren veel Europeanen, waaronder uiteraard een flink aantal Nederlanders. Ook waren er vertegenwoordigers uit landen als  Brazilië, India en Colombia. Het tweedaagse programma kende een aantal bekende sprekers, onderwie Prins Constantijn van Oranje en de Indiase activiste en impactondernemer Chetna Sinha.
 
Pitches maatschappelijke impactbedrijven
Tijdens het evenement waren zes maatschappelijke impactbedrijven aanwezig om over hun activiteiten te vertellen. Het crowdfunding platform Lendahand, bijvoorbeeld, zamelt geld in om leningen aan MKB-ers in opkomende economieën te verschaffen. Het Zeelandse Zeewaar heeft de eerste zeewierboerderij in Nederland. Het teelt duurzame zeewier in de Oosterschelde en biedt dit gezonde etenswaar voor consumptie aan. 
De zes ondernemingen waren geselecteerd door Pymwymic uit totaal 120 bedrijven na een uitgebreid screeningsproces. Het gaat om zeer uiteenlopende bedrijven in verschillende fases van opbouw, van startups tot ondernemingen met een lange staat van dienst. Volgens een woordvoerder van Pymwymic was er grote interesse van de aanwezige investeerders in impactondernemingen.
 
Aankondiging Pymwymic Impact Coop
Op de eerste van de twee Impact Days stuurde Pymwymic een spannende tweet uit.
 

 
Een groep investeerders start onder de Pymwymic-vlag het Impact Investment Cooperative. Veel is nog niet bekend over het initiatief. Namens Pymwymic zei de woordvoerder: 'de Pymwymic Impact Coop is de eerste ‘peer-to-peer’ impact holding ter wereld. Als aandeelhouders worden gelijkgestemde families en individuele investeerders verwelkomd.'
 
gerelateerde items