Toon alles (3)

Ila Kasem nieuwe bestuursvoorzitter Prins Claus Fonds

26 april 2019, 06:00
Ila Kasem
Ila Kasem
Het Prins Claus Fonds meldt de komst van Ila Kasem, managing partner bij Van de Bunt Adviseurs, als voorzitter van het bestuur. Kasem neemt de functie over van Henk Pröpper die sinds 2013 voorzitter is. Henk Pröpper treedt af op 28 juni 2019 en vicevoorzitter Patricia Spyer zal tot 6 september, als Kasem officieel in functie treedt, de honneurs waarnemen.

Ila Kasem (1967) is Managing Partner van Van de Bunt Adviseurs. Momenteel is hij actief in besturen en Raden van Toezicht van diverse ngo’s. Tussen 2005 en 2014 was Kasem lid van de Raad van Toezicht van het Wereld Natuurfonds Nederland en sinds 2014 is hij lid van de Raad van Toezicht van het Wereld Natuurfonds in het Verenigd Koninkrijk. Hij is voorzitter van het bestuur van Amnesty International Nederland, voorzitter van het bestuur van het Marokko Fonds en voorzitter van Society Impact (een ngo die zich richt op de ontwikkeling van links tussen publieke en private instituties om sociale impact in Nederland te promoten). Hij is ook lid van de Raad van Toezicht van Het Mauritshuis en van het bestuur van de Giving Back Foundation.

Cultureel erfgoed
‘Culturele expressie wordt maar al te vaak geconfronteerd met uitdagingen’, zegt Kasem. ‘We zien dit op het nieuws wanneer cultureel erfgoed wordt aangevallen of we horen over kunstenaars die niet over de middelen beschikken om hun werk te doen. Het is juist in deze moeilijke omstandigheden dat het Prins Claus Fonds een essentiële rol speelt. Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te mogen leveren aan de missie van het Fonds om cultuur onder druk te ondersteunen. Het is een eer om te worden gevraagd voor het voorzitterschap.’
 
ZKH Prins Constantijn, erevoorzitter van het bestuur: ‘Ila Kasem neemt een aantal relevante eigenschappen en vaardigheden mee naar het Prins Claus Fonds. Hij staat bekend als een uitstekende luisteraar met jarenlange leiderschapservaring. Daarnaast heeft hij een track record in het benadrukken van diversiteit, mensenrechten en het bevorderen van positieve sociale impact. Deze kennis en kunde is van onschatbare waarde voor de groei en ontwikkeling van het fonds. We zijn blij met zijn komst in het bestuur.’

Het Prins Claus Fonds bestuur bestaat verder uit: Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn is erevoorzitter van het bestuur van het Prins Claus Fonds. Henk Pröpper is voorzitter, Patricia Spyer is vicevoorzitter, Pascal Visée is penningmeester en Clarice Gargard, Nani Jansen Reventlow, Eppo van Nispen tot Sevenaer, Alexander Ribbink, Marietje Schaake en Lionel Veer zijn momenteel lid van het bestuur.
 
Ook een nieuwe baan? Stuur uw foto en nieuwe functie naar info@dedikkeblauwe.nl.

 
gerelateerde items