Toon alles (2)

Echtgenote Hugh Hefner niet in testament, goede doelen wel

1 oktober 2017, 17:00
De erfenis van Hugh Hefner gaat voor een groot deel naar goede doelen.
De erfenis van Hugh Hefner gaat voor een groot deel naar goede doelen.
De erfenis van Hugh Hefner gaat naar zijn vier kinderen en enkele goede doelen. Zijn derde vrouw, Crystal Harris, is niet in zijn testament opgenomen. Ze blijft echter niet met lege handen achter: Hefner had vijf miljoen dollar voor haar opzij gezet en ze kreeg een luxueuze villa in de Hollywood Hills.
 
De overleden Playboy-oprichter had een flink vermogen opgebouwd: er is 43 miljoen dollar te verdelen. In zijn testament gaf hij aan dat het geld verdeeld moest worden onder zijn vier kinderen Christie, David, Marston en Cooper en enkele goede doelen die hij altijd gesteund heeft. Zelf richtte hij in 1964 de Hugh M. Hefner Foundation op, een fonds dat strijdt voor individuele rechten in de democratische samenleving. Het hoofddoel van de stichting is organisaties te ondersteunen die pleiten voor burgerrechten, met nadruk op de rechten van het first amendment en beleid inzake seks en drugs.
 
Maatschappelijk ondernemer
Hefner zag zichzelf als een van de eerste maatschappelijke ondernemers in de VS. Kort nadat hij Playboy magazine opende, introduceerde hij de Playboy Philosophy met maatschappelijke doelen voor zijn nieuwe onderneming. In achttien stappen beschreef Hefner de leidende principes van zijn redactionele en persoonlijke standpunten. ‘Vooruitgang vereist noodzakelijkerwijs de uitwisseling van verouderde ideeën voor nieuwe en betere. Door alle lijnen van communicatie in onze cultuur te openen, heeft elk nieuw idee - ongeacht hoe schijnbaar pervers, onbehoorlijk of eigenaardig - de gelegenheid om te worden uitgedaagd of uiteindelijk geaccepteerd of afgewezen door de samenleving. In een vrije uitwisseling van ideeën zal de beste uiteindelijk winnen.’
 
gerelateerde items