Inspirerende How to do good-tour komt ook in Nederland

30 januari 2017, 08:00
Inspirerende How to do good-tour komt ook in Nederland
Inspirerende How to do good-tour komt ook in Nederland
Het begon met de samenstelling van een boek en mondde uit in een uitverkochte wereldtournee: How to do good. De 2017 ‘How to do good’ Speaker Tour begint op 30 januari in Oslo en eindigt op 8 mei in New York. Een indrukwekkende lijst met sprekers uit alle lagen van de filantropiesector zal ook Nederland aandoen. Om te debatteren, maar vooral om te inspireren op 6 februari in Den Haag.
 
How to do good – Essays on Building a Better World is een uitgave van Philanthropy Age, een filantropisch vakblad over ontwikkelingswerk in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en ZO-Azië. Het boek bestaat uit een collectie van persoonlijke verhalen van leiders, filmsterren, politici, maatschappelijk ondernemers, Nobelprijswinnaars en filantropen zoals Jimmy Carter, Melinda Gates, Matt Damon, Forest Whitaker, Filippo Grandi (UNHCR), Azim Premji, Phumzile Mlambo-Ngcuka (VN Vrouwen), Judith Rodin (Rockefeller Foundation) en de Belgische Prinses Astrid.
 
‘Opmerkelijk en inspirerend’
Hoofdredacteur Leonard Stall: ‘Dit boek en de tour zijn er om een verschil te maken. Het boek is geïnspireerd door de emir van Koeweit en zijn private, opmerkelijke en onvermoeibare pogingen hoop te brengen in de levens van miljoenen vluchtelingen. Er staan essays in van royalty, presidenten, Nobelprijswinnaars, voetballers en beroemdheden die allemaal hun bekendheid voor het goede doel hebben aangewend. Doelen met thema’s die momenteel erg spelen, maar ook gewoon opmerkelijke en inspirerende inspanningen van ‘gewone’ mensen komen aan bod.’
 
Een greep uit de essays
De vrijgevigste man uit India schrijft bijvoorbeeld over zijn missie om het publieke onderwijs te transformeren en de noodzaak van een nieuwe generatie filantropen in zijn land. De ceo van Freedom Fund schrijft over de 46 miljoen slaven – mannen, vrouwen en kinderen – die momenteel in de wereld werkzaam zijn. Moderne slavernij is een industrie van 150 miljard dollar en moet volgens de ceo echt worden aangepakt. Dat filantropie een leercurve is, weet acteur Matt Damon. Hij adviseert het script te verscheuren en opnieuw te beginnen als dat nodig is. Voormalig Amerikaans president Jimmy Carter focust in zijn bijdrage op de strijd tegen verwaarloosde tropische ziekten, de schaal van de uitdaging en waarom vrede en inzet op mensenrechten essentieel is voor succes.
 
Diversiteit
De diversiteit aan essays maakt het boek interessant, vindt Stall. ‘Het laat zien dat echt iedereen kan en moet meedoen. Ik hoop eenvoudigweg dat de Speaker Tour het publiek kan aanmoedigen en inspireren om een verschil te maken. Niets doen is voor mij geen optie en ik hoop dat dat aan het eind van de avond voor alle aanwezigen geldt.’
 


Tour in Den Haag
De Speaker Tour doet op 6 februari Den Haag aan op een wel zeer toepasselijke locatie: het Vredespaleis. Sprekers doen verslag van de belangrijkste thema’s die op het moment spelen, maar het publiek krijgt ook een keur aan inspirerende verhalen te horen van mensen die hard bezig zijn de wereld te veranderen. Bekende sprekers in Den Haag zijn Diana Darke (auteur van My House in Damascus), Emi Mahmoud (ambassadeur UNHCR Ambassador en vluchteling uit Soedan), dr. Pamala Wiepking (co-auteur van de Palgrave Handbook of Global Philanthropy) en prof. Lucas Meijs van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit Rotterdam. Journalist Gavin Esler is discussieleider.
 
Het boek How to do good – Essays on Building a Better World is binnenkort verkrijgbaar bij De Dikke Blauwe-uitgever Lenthe.
Wilt u dit boek reserveren? Klik hier.
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
 
gerelateerde items