Hoe combineer je ondernemerschap en maatschappelijke doelen in een bedrijfsfonds?

Margot Cooijmans (directeur Philips Foundation) zal de break-outsessie leiden over het combineren van ondernemerschap en maatschappelijke doelen.
Margot Cooijmans (directeur Philips Foundation) zal de break-outsessie leiden over het combineren van ondernemerschap en maatschappelijke doelen.
15 september 2021
Nieuws | | Corporate Foundations Forum

Margot Cooijmans, directeur van de Philips Foundation, zal morgen tijdens het uitverkochte Corporate Power 2021 gespreksleider zijn van de break-outsessie Hoe combineer je ondernemerschap en maatschappelijke doelen in een bedrijfsfonds? Met dit heuglijke nieuws sluiten we de voorbeschouwingen voor het eerste grote live-event van De Dikke Blauwe sinds de pandemie af en kijken we uit om alle aanwezigen weer in face to face te mogen ontvangen.
 
Volgens het jaarlijks onderzoek door bureau Edelman Trust lijkt vertrouwen in overheden lager dan ooit, schiet leiderschap tekort en vindt bijna twee derde van de ondervraagde Nederlanders dat CEO's moeten ingrijpen wanneer de overheid maatschappelijke problemen niet oplost. Er wordt door ‘het publiek’ serieus naar bedrijven gekeken voor het oplossen van problemen. Maar hoe kom je tot een werkelijke synergie van ondernemerschap en bedrijfsdoelen enerzijds en maatschappelijke doelstellingen anderzijds? Dit vraagstuk is groeiende binnen het bedrijfsleven, vanuit een toenemend besef dat een gezond bedrijf alleen langdurig kan bloeien in een gezonde maatschappij.
 
De urgentie van wereldvraagstukken leidt tot een serieuze en dringende opgave om samen te werken in partnerschap: maatschappelijke organisaties met hun kennis over een specifiek vraagstuk en bedrijven en social entrepreneurs, die daar capaciteit en kennis aan toevoegen. Zo ontstaat co-creatie en snelheid voor betere, blijvende oplossingen.
 
Corporate Power 2021 is uitverkocht.
Lees hier meer over het programma.
Lees hier over de break-outsessie over bijdragen en hulpverlenen in crisistijd.