Henk Smid nieuwe RvT-voorzitter World Animal Protection Nederland

Beeld: Metteo di Iorio/Unsplash.
Beeld: Metteo di Iorio/Unsplash.
23 november 2021
Nieuws | | Personalia

Henk Smid is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van World Animal Protection Nederland. Dat heeft de dierenbeschermingsorganisatie deze week bekend gemaakt. Smid is de opvolger van oud-Europarlementariër en –senator dr. Bob van den Bos.
 
World Animal Protection Nederland zet zich in om wereldwijd dieren te beschermen door middel van duurzame oplossingen. Samen met partners als overheden, supporters en bedrijven komt de organisatie in actie om wilde dieren te beschermen en dieren in de wereldwijde vee-industrie een beter leven te geven. Daarnaast ondersteunt Animal Protection hulp aan dieren in rampsituaties.
 
Dierenliefhebber
Smid was eerder directeur van de Nederlandse Organisatie voor Gezondheidsonderzoek en Zorginnovatie en voorzitter van Eurogroup for Animals; zijn nieuwe aanstelling komt dus niet uit het niets. Volgens de organisatie kijkt hij dan ook uit om in zijn rol van voorzitter van de zeskoppige Raad van Toezicht de organisatie te helpen met het verwezenlijke van hun missie, plannen en doelen. Smid: ‘Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door dieren. Helaas worden overal in de wereld dieren gruwelijk behandeld. Om daar iets aan te doen is internationale actie nodig. Dit is de reden waarom ik me vanuit een toezichtsfunctie ga inzetten voor World Animal Protection Nederland.’
 
Overdracht
Voorganger van Smid, dr. Bob van den Bos, draagt na negen jaar het stokje over. Van den Bos is politicoloog en politicus en was partij-voorzitter van D66 en mede-oprichter van de Jonge Democraten. Tevens was hij lid van de Eerste en Twee Kamer en woordvoerder van Europese en Buitenlandse Zaken. Van den Bos was lid van het Europees Parlement en columns en artikelen van zijn hand zijn in De Volkskrant gepubliceerd. Eerder was Van den Bos ook ambassadeur voor De Dierenbescherming.
Dirk-Jan Verdonk, algemeen directeur World Animal Protection Nederland: ‘Bob van den Bos heeft met zijn grote bestuurlijke ervaring, gedrevenheid en onvoorwaardelijke betrokkenheid bij het lot van de dieren vele jaren een belangrijke bijdrage aan de organisatie en haar missie geleverd. Het was dan ook niet makkelijk een opvolger van hetzelfde kaliber te vinden, maar dat is met het aantreden van Henk Smid gelukt. We kijken uit naar de samenwerking met Smid om verder te bouwen aan een diervriendelijke wereld.’
 
Bron: World Animal Protection Nederland
Lees ook: ‘Zij staat in DDB100: Dorine Manson (Goede Doelen Loterij)’