Toon alles (1)

Goede Doelen Nederland publiceert E-zine over Kunstmatige Intelligentie

21 november 2019, 06:00
Goede Doelen Nederland publiceert E-zine over Kunstmatige Intelligentie
Goede Doelen Nederland publiceert E-zine over Kunstmatige Intelligentie
Door digitalisering verandert de samenleving snel. Ook op werk en positie van goede doelen heeft dat zijn weerslag, meent Goede Doelen Nederland. In het programma Verkenning van de Toekomst van Goede Doelen Nederland staat telkens één technologische ontwikkeling centraal. Voor deze technologische ontwikkelingen maakt de brancheorganisatie online magazines. In de eerste editie staat Kunstmatige Intelligentie centraal.

Met het programma Verkenning van de Toekomst verkent Goede Doelen Nederland samen met leden, samenwerkingspartners en experts de nieuwe mogelijkheden die de digitale transformatie met zich meebrengt. Hoe kunnen goede doelen daarop anticiperen en gebruik maken van de technologische ontwikkelingen om hun maatschappelijke doelen te realiseren? Wat betekent dit voor de manier waarop organisaties mensen aan zich kunnen binden en bij hun werk kunnen betrekken? De komende jaren zullen nieuwe technologieën die relevant zijn voor goede doelen aandacht krijgen.

Artificial Intelligence

In deze eerste editie van het E-zine een introductie tot Kunstmatige Intelligentie (ofwel Artificial Intelligence - AI) AI voor de goededoelensector. Vooral de toepassing van AI op het verbinden van mensen aan de realisatie van de missie van een goed doel, staat centraal. Het magazine bevat best practices, advies, interessante literatuur, handige links en nieuwe initiatieven om aan de slag te gaan met AI. 


Het rapport staat eind november online. Hier alvast een korte samenvatting door Goede Doelen Nederland  

Lees hier een eerder artikel op De Dikke Blauwe over de ‘Verkenning van de Toekomst’ op het jubileumcongres van Goede Doelen Nederland
 
Bron: Goede Doelen Nederland
 
 
gerelateerde items