Geven in Nederland 2007 op 9 mei gepresenteerd

29 maart 2007, 08:59
Woensdag 9 mei wordt voor de zesde keer het onderzoek Geven in Nederland gepresenteerd. Aan de boekpresentatie is ook een symposium verbonden, waarop gerenommeerde sprekers als Alexander Rinnooy Kan (SER) en Marnix van Rooij (fiscalist, voorheen voorzitter CDA) zullen spreken.


Het symposium wordt gehouden onder de vleugels van het overkoepelende thema ‘Elkaar versterken: filantropie in de verzorgingsstaat'. Een aantal sprekers zullen dit thema vanuit hun eigen invalshoek belichten. P.A.J. Verbaas (Van Lanschot Bankiers) zal het hebben over gedeelde verantwoordelijkheden en de dialoog tussen fondsen en overheid. Alexander Rinnooy Kan (voorzitter SER) vraagt zich of elkaar versterken ook landelijk kan. Marnix van Rij (Ernst & Young) stelt dat er fiscaal al veel mogelijk is en dat het belangrijkste aandachtspunt cultuurverandering zou moeten zijn. Professor Theo Schuyt tenslotte gaat dieper in op nieuwe structuren voor de filantropie.

 


Na de pauze vindt de presentatie van het Geven in Nederland 2007 plaats. De nieuwste cijfers en trends worden tijdens de presentatie toegelicht door de onderzoekers. In het boek zijn dit keer drie specials opgenomen: Publieksvertrouwen na de tsunami, Geven door allochtonen, en De maatschappelijke bijdragen van serviceclubs. Er is ruimte voor vragen aan de onderzoekers. Na afloop wordt er geborreld.

 


De presentatie vindt van 13.15 tot 16.30 uur plaats in de Amstelzaal van de Vrije Universiteit. Inschrijven voor het symposium kan nog steeds, door een e-mail te sturen naar symposium@fsw.vu.nl onder vermelding van naam en organisatie.
 

gerelateerde items