Geen tijd voor innovatie…

30 oktober 2014, 04:00
Geen tijd: belachelijk excuus om niet aan innovatie te doen.
Geen tijd: belachelijk excuus om niet aan innovatie te doen.
Veruit de belangrijkste driver voor vooruitgang in de menselijke geschiedenis is technologische innovatie. Hoe zou die filantropische organisaties kunnen helpen om hun maatschappelijke missie nog beter te vervullen? Meer impact te realiseren?
We gaan vandaag (30 oktober) op onze derde Filanthropium Top – onze jaarlijkse ledenbijeenkomst van leiders uit de sector - de ramen van de filantropie wijd openzetten: geen keurmerken, codes of salarissen, maar aandacht voor innovatie in een sector die vaak nog verbazend traditioneel te werk gaat.
We gaan vragen stellen. Is technologie niet het exclusieve domein voor nerds en toeleveranciers? Verdragen bits, bytes & drones zich wel met het vlees & bloed van vrijwilligers & profs die met hun ‘poten in de filantropieklei’ staan? Moet technologie niet vooral een middel zijn en zeker geen doel op zichzelf? Is innovatie niet veel breder dan alleen technologie? En hebben we wel tijd voor innovatie omdat we het zo al druk genoeg hebben?
Op deze en vele andere prangende vragen gaan we vandaag het gesprek aan - geregisteerd door de camera’s van Filanthropium TV - en proberen we antwoorden te formuleren. We doen dat samen met drie geweldige gasten: Harmen van Doorn, Mascha Buiting en Paul Iske.
Binnenkort hopen we u een concreet resultaat te presenteren: ten minste 5 warme aanbevelingen voor collega-leiders in de filantropiesector. Noem het een (begin van een) innovatie-agenda. De journalistieke zender Filanthropium zal er in woord & beeld aandacht voor vragen. Nee, eisen. Geen tijd voor innovatie? Het goede antwoord weet u vast al.
gerelateerde items