Toon alles (1)

Pink Ribbon wil geen erotisch getinte acties meer

24 oktober 2016, 14:00
Geen naakte roeiers voor Pink Ribbon
Geen naakte roeiers voor Pink Ribbon
Vier aspiranten van het wedstrijdroeiersdispuut Magnus van roeivereniging D.R.V. Euros in Enschede hebben met een naaktkalender geld ingezameld voor Pink Ribbon. De stichting wilde het ingezamelde geld echter niet ontvangen. Pink Ribbon meent dat met deze erotisch getinte acties een verkeerd beeld gegeven wordt. Onlangs stapte de gehele patiëntenraad van de stichting al op, onder meer vanwege een bikiniactie.
 
De vier studenten dienden een aanvraag in bij Pink Ribbon, maar zochten al voor aanvaarding van de stichting de publiciteit. Ze startten de actie omdat de moeder van een van hen was overleden aan borstkanker. Dat de stichting hun ingezamelde geld niet wil aannemen, vinden ze teleurstellend. ‘Reden hiervoor is dat de relatie tussen borstkanker en ‘naakt’ (erotisch getinte acties) als kwetsend kan worden ervaren’, reageert Pink Ribbon. ‘In alle enthousiasme zijn de heren voortijdig de publiciteit gaan zoeken om de kalender te promoten en hebben hierbij onrechtmatig Pink Ribbon als beneficiant genoemd.’
 
Kwetsend
Pink Ribbon wordt regelmatig benaderd door individuen en organisaties om iets voor de doelstelling van de stichting te organiseren. ‘We maken daarbij altijd zorgvuldig de afweging of het een activiteit is die bij ons merk en onze achterban past. De aanvraag om beneficiant te worden van de naaktkalender van de Twentse roeivereniging hebben we afgewezen. Dit doen we niet omdat we iets tegen het initiatief van de aanvragers hebben. Borstkanker is een emotioneel beladen onderwerp, dat verder reikt dan de behandeling van de tumor. We weten dat de relatie tussen naakt en borstkanker bij een groot deel van onze achterban als kwetsend wordt ervaren. Vanzelfsprekend wil Pink Ribbon dit voorkomen. Het is voor beide partijen vervelend dat het zo is gelopen. Wij hopen dat de roeiers op korte termijn een passende beneficiant vinden.
 
De vier roeiers gaan de naaktkalender alsnog laten drukken en willen de opbrengst schenken aan een ander goed doel dat zich bezighoudt met kankeronderzoek. Ze zijn momenteel met verschillende goede doelen in gesprek.
 
gerelateerde items