Geen bedankje schrikt major donors af

Geen bedankje schrikt major donors af
Geen bedankje schrikt major donors af
10 juli 2012
Nieuws | | Filantropen

Major donors stoppen met herhaalde donaties aan bepaalde goede doelenorganisaties omdat ze de organisaties ondankbaar vonden. Dat bleek uit de bijeenkomst ‘Meet the Donors’ tijdens het Institute of Fundraising National Convention 2012 vorige week. Drie grote gevers spraken daar over hun giften en hoe ze door de ontvangers zijn behandeld.

Fred Mulder (foto), een handelaar in kunst, doneert via het Funding Network, een forum waar goede doelenorganisaties hun missie kunnen ‘pitchen’ om fondsen te verzamelen. “Het is een aantal keren voorgekomen dat ik nauwelijks bedankt ben voor mijn bijdrage.” Simon Weil, advocaat en trustee van de Handel House Museum in Londen, is het met hem eens. “Als het om major donors gaat zou er wel eens meer dankbaarheid mogen worden getoond en een grotere mate van empathie”, zei Weil.

Bonnetjes
Leslie Morgan, eigenaar van een farmaceutische groothandel, doneerde producten met een waarde van twintig miljoen pond. “Ik heb bonnen nodig voor mijn donaties”, legde hij uit. “Bij één van de organisaties duurde het maanden voor ik een bon ontving, ondanks dat ik er meerdere malen om verzocht had. Die organisatie hoeft dus niet meer op mijn steun te rekenen.”

De drie donateurs gaven tijdens de sessie ook aan hoe ze benaderd wensen te worden. Morgan ontvangt brieven graag per post, Mulder liever via e-mail.

Klik hier voor meer nieuws en verslagen van de IoF National Convention.