Toon alles (2)

Goede doelen uit Silicon Valley jagen op Facebook miljoenen

24 mei 2012, 08:59
Goede doelen uit Silicon Valley jagen op Facebook miljoenen
Goede doelen uit Silicon Valley jagen op Facebook miljoenen
AMSTERDAM (24 mei) - Vrijwel iedere goede doelenorganisatie in Silicon Valley wil vrienden worden met Facebook en de medewerkers van het bedrijf. Na de beursgang wordt van het bedrijf van Mark Zuckerberg verwacht dat ze snel laten zien hoe maatschappelijk betrokken ze zijn, door middel van donaties. In de race om de miljoenen heeft één organisatie de finish al behaald: Heart of San Mateo County, een organisatie uit San Francisco die zich inzet voor goedkopere huisvesting, krijgt steun van Facebook.

Facebook doneerde 25.000 dollar tijdens een fundraiser vorige week. Mede dankzij deze donatie leverde het evenement een recordbedrag van 100.000 dollar op; 60.000 dollar meer dan vorig jaar. “Dat Facebook haar naam aan de fundraiser koppelde heeft enorm geholpen”, zegt Paula Stinson van Heart of San Mateo Country. “En de 25.000 dollar hielp nog meer. Ik weet dat ze ontelbare verzoeken krijgen van goede doelen op het moment, dus we zijn zeer vereerd.”

Publieke oproep aan Facebook
Leiders van non profits in de regio hopen dat er meer steun zal volgen. Chris Wilder, executive director van de Valley Medical Center Foundation en bestuurslid van de Association of Fundraising Professionals in Silicon Valley, deed zelfs een publieke oproep aan Facebook in het blad San Jose Mercury News om ervoor te zorgen dat Facebook non profits in de regio gaat steunen.

Giving Pledge
Aan de oprichters Mark Zuckerberg en Dustin Moskovitz zal het niet liggen. Zij ondertekenden al eerder de zogenaamde Giving Pledge, waarmee ze beloven minsten de helft van hun inkomen aan maatschappelijke doelen te schenken. Zuckerberg werd zelfs de jongste major donor met een gift van 100 miljoen dollar aan scholen in Newark, New Jersey.

Facebook Local Community Fund
Het bedrijf Facebook heeft inmiddels een half miljoen dollar in het Facebook Local Community Fund gestopt. Werknemers en lokale leiders beslissen welke doelen uit East Palo Alto en Menlo Park (de locatie van het nieuwe hoofdkantoor van Facebook) van het fonds gebruik kunnen gaan maken. Een soort burenhulp dus.
gerelateerde items