GDN: ‘Doe mee aan onderzoek naar de impact van Covid-19!’

Beeld: Shubham Dhage/Unsplash.
Beeld: Shubham Dhage/Unsplash.
21 oktober 2021
Nieuws | | Wetenschap & Onderzoek

Goede Doelen Nederland vindt het belangrijk dat ook Nederlandse goede doelen meedoen aan een groot Europees onderzoek naar de impact van Covid-19 op goede doelen in Europa. De European Fundraising Association (EFA) voert dit onderzoek uit. Meedoen aan het onderzoek kan tot 22 oktober.

Het onderzoek richt zich op het maatschappelijke middenveld in Europa. Goede Doelen Nederland benadrukt dat het ‘van belang is dat voldoende Nederlandse respondenten in het onderzoek vertegenwoordigd zijn om een representatief beeld te krijgen van de Nederlandse situatie.’ Bovendien kan de Nederlandse situatie dan worden afgezet tegen de situatie in andere Europese landen. Uit eerder onderzoek van het CBF, Toezichthouder Goede Doelen, en de Radboud Universiteit in Nijmegen bleek dat kleine goede doelen in Nederland de grootste corona-slachteroffers waren. Aan dat onderzoek naar de impact van Covid-19 op de goededoelensector in Nederland namen 317 Erkende Goede Doelen (EGD’s) deel. Daarvan gaf ruim de helft aan in 2020 een verlies aan inkomen te hebben geleden door de impact van Covid-19. Of dat in andere Europese landen ook het geval is, is niet bekend.

Online enquete
Het onderzoek vindt plaats door middel van een online enquete in samenwerking met Salesforce.org. De enquete wordt volgens Goede Doelen Nederland geanonimiseerd en gepubliceerd in een rapport dat vrij beschikbaar is voor alle deelnemers.

Klik hier om mee te doen aan het onderzoek.
Lees ook: ‘Onderzoek CBF en Radboud: kleine goede doelen grootste corona-slachtoffers’