Fondsen in april voorgelicht over nieuw Reglement CBF Keur

19 maart 2008
Nieuws | | Validatie & Toezicht

AMSTELVEEN (19 maart) - Enige tijd terug is de vervlechting van de Code Goed Bestuur (Wijffels) en het CBF Keur afgerond. Over drie maanden zal het nieuwe regime van kracht zijn. CBF en VFI organiseren op 17 april een bijeenkomst waar goede doelen zich kunnen laten voorlichten.


De vervlechting is een stap met mogelijk ingrijpende gevolgen voor goede doelen. Vandaar dat bestuurders, directies en leden van Raden van Toezicht van CBF-gekeurde instellingen door CBF en VFI worden uitgenodigd voor de voorlichtingsbijeenkomst in het gebouw van VNO-NCW in Den Haag.



Tijdens de bijeenkomst zullen een drietal belangrijke onderwerpen worden besproken. Er zal worden ingegaan op de functiescheiding tussen uitvoeren, besturen en toezicht houden. Daarnaast wordt aandacht besteedt aan het verbeteren van effectiviteiten en efficiëntie, en zal het optimaliseren van de omgang met stakeholders aan de orde worden gesteld.



Een belangrijk document is de verantwoordingsverklaring, waarin keurmerkinstellingen jaarlijks moeten aangeven hoe zij inhoud geven aan de in het Reglement CBF-Keur vastgelegde principes. Een samenvatting van deze verklaring dient te worden opgenomen in het jaarverslag. Ook de verantwoordingsverklaring wordt tijdens de bijeenkomst nader toegelicht.



Binnenkort in FM een uitgebreid achtergrondartikel over de implicaties van de vervlechting Code Goed Bestuur en het CBF-Keur voor goede doelenorganisaties.