Toon alles (1)

Is uw maatschappelijke organisatie fiscaal in control?

30 november 2017, 08:00
Is uw maatschappelijke organisatie fiscaal in control?
Is uw maatschappelijke organisatie fiscaal in control?
Stichtingen en verenigingen staan steeds meer in de belangstelling van de Belastingdienst. Daarom zult ook u steeds vaker geconfronteerd worden met vragen over uw fiscale positie, bijvoorbeeld over de vennootschapsbelasting, btw en loonheffingen.
 
Risico’s
Het is van groot belang om op de hoogte te zijn van de eventuele fiscale risico’s die uw organisatie loopt. Door tijdig kritisch te kijken naar statuten, subsidievoorwaarden, interne beleidsregels, bestemmingsfondsen en voorzieningen kunt u de eventuele risico’s beperken.
 
Aansprakelijkheid
Met name de mogelijke belastingplicht voor de vennootschapsbelasting kan grote risico’s met zich meebrengen. Zo kunnen bestuurders en beleidsbepalers van een stichting of vereniging hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld voor niet betaalde loonbelasting of btw.
 
Fiscale scan
BDO voert regelmatig inhoudelijke discussies met de Belastingdienst en heeft veel ervaring op dit gebied. Met die informatie hebben wij een kosteloze fiscale scan ontwikkeld waarmee u direct inzicht krijgt of u fiscaal in control bent.
 
Klik hier voor de fiscale scan.
 
Contact
Meer weten over de fiscale positie van uw stichting of vereniging? Of naar aanleiding van de fiscale scan nog aanvullende vragen? Neem voor een vrijblijvend gesprek contact op met Guido Koster, partner BDO Belastingadviseurs en als fiscaal specialist verbonden aan de branchegroep Maatschappelijke Organisaties.
 
gerelateerde items