FIN viert lustrum tijdens Jaarbijeenkomst

6 november 2013, 04:00
FIN viert lustrum tijdens Jaarbijeenkomst
FIN viert lustrum tijdens Jaarbijeenkomst
Op donderdag 21 november aanstaande vindt in het Wereldmuseum te Rotterdam de Jaarbijeenkomst en Algemene Leden Vergadering plaats van koepelorganisatie FIN. Het middagprogramma staat in het teken van het FIN-lustrum, met als thema ‘The Reason for Being’.

Tijdens het lustrumprogramma staat de vraag centraal wat de toegevoegde waarde van vermogensfondsen - en daarmee ook de FIN - voor de samenleving is. Gerry Salole, directeur van het European Foundation Centre, zal spreken over de internationale trends en uitdagingen voor vermogensfondsen. Daarna gaat Willemijn Verloop, directeur van Social Enterprise NL, onder meer in op de rol die zij ziet weggelegd voor vermogensfondsen en de betekenis van nieuwe financieringswijzen zoals Mission Related Investing en venture philanthropy. 

‘Reason for being’ in beeld
Tijdens deze middag worden negen filmpjes (in de vorm van een ‘drieluik’) gepresenteerd, die de veelzijdigheid en de maatschappelijke impact laten zien van de fondsen die aangesloten zijn bij de FIN. Aansluitend zullen enkele hoofdrolspelers uit deze filmpjes met elkaar in discussie gaan over de rol van vermogensfondsen in de samenleving. De middag wordt afgesloten met een feestelijke borrel.
gerelateerde items