Toon alles (2)
Kirsten Karmiggelt

FIN en ECSP bundelen krachten

25 februari 2016, 00:00
FIN en ESCP  willen de effectiviteit van vermogensfondsen verbeteren en de maatschappelijke rol van filantropie bevorderen.
FIN en ESCP willen de effectiviteit van vermogensfondsen verbeteren en de maatschappelijke rol van filantropie bevorderen.
De Vereniging van Fondsen in Nederland (FIN) Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP) zijn een kennispartnerschap aangegaan. De samenwerking zal vooral plaatsvinden op het gebied van onderzoek, publicaties en het organiseren van evenementen, training en opleiding.
 
FIN, die de belangen behartigt van meer dan 330 vermogensfondsen gaat haar kennis en ervaringen bundelen met de wetenschappelijke kennis en het academische netwerk van ECSP. Partijen willen de effectiviteit van vermogensfondsen verbeteren en de maatschappelijke rol van filantropie in Nederland bevorderen. Concreet betekent dit samenwerking op het gebied van onderzoek, publicaties en het organiseren van evenementen, training en opleiding. In de toekomst zullen de gezamenlijke activiteiten via de nieuwsbrieven van beide organisaties gecommuniceerd worden.
 
De FIN en ECSP werkten vorig jaar ook al samen, onder andere bij de organisatie van themabijeenkomsten voor bedrijfsfondsen en maatschappelijke vraagstukken (Wicked problems). Met het aangaan van een kennispartnerschap is de samenwerking in februari 2016 geformaliseerd. 
gerelateerde items