FIN-brochure over nieuwe ANBI-regeling

29 augustus 2007
Nieuws | | Vermogensfondsen

AMSTELVEEN (29/8/2007) - De koepel voor vermogensfondsen FIN heeft een brochure gemaakt over allerlei voor haar leden relevante fiscale aspecten. De brochure "Fiscaliteit" schenkt daarbij speciaal aandacht aan de nieuwe criteria voor Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI's) die per 1 januari 2008 van kracht worden.


De FIN-uitgave, die mede tot stand kwam door medewerking van PricewaterhouseCoopers, behandelt naast sectorbrede kwesties rond de nieuwe ANBI-regeling ook de voor vermogensfondsen specifieke aspecten, zoals de samenstelling van het bestuur, het bestedingscriterium en vergoedingen voor het bestuur.



Behalve een hoofdstuk dat gewijd is aan het jaarverslag, gaat de brochure ook uitgebreid in op de van kracht zijnde belastingwetgeving voorzover van belang voor de vermogensfondsen (o.a. schenkings- en successierecht, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting).



"Fiscaliteit" is toegezonden aan de ruim 290 leden van de FIN. Geinteresseerden kunnen de brochure als pdf-document raadplegen op www.verenigingvanfondsen.nl



Een gedrukte versie kost voor niet-leden €10,- (inclusief verzendkosten, exclusief BTW): informatie 070-3262753.