Toon alles (2)

EuroPhilantopics 2015 in Brussel: ‘Trust Matters’

4 november 2015, 04:00
Sterke sprekers in Brussel op 10 november.
Sterke sprekers in Brussel op 10 november.
Op 10 november aanstaande komen in BOZAR te Brussel delegaties van fondsen, communities en Europese instituten bijeen om te praten over de rol die vertrouwen speelt in het tackelen van de politieke uitdagingen van dit moment.

Sprekers als Baroness Onora O’Neill (filosofe en voorzitter van de Chair of the UK Government Equalilty and Human Rights Commission), Bassma Kodmani (Executive Director Arab Reform Initiative), Goran Jeras (Cooperative Manager Cooperative for Ethical Banking) en Andrew Finkel (journalist en medeoprichten van P24) gaan debatteren over hoe vertrouwen kan zorgen voor een eerlijkere maatschappij.

Actuele debatten
Vervolgens zijn er drie sessies waarin wordt gesproken over vertrouwen vanuit verschillende perspectieven. De eerste kijkt naar jongeren en radicale Islamisering in Europa met Gilles de Kerchove (terrorisme coördinator van de Europese Unie) als een van de sprekers. Het tweede perspectief kijkt naar het potentieel van nieuwe financiële instrumenten om vertrouwen te creëren tussen investeerders, civil society en de overheid. Het panel dat die sessie leidt bestaat onder meer uit Karen E. Wilson (Senior Fellow Bruegel en OECD) en Leo Van Loon (Chief Executive Officer Buzinezzclub). Tot slot zal Avila Kilmurray, (Director Policy & Strategy van het Global Fund for Community Foundations) antwoord proberen te geven op de vraag hoe beleidsmakers moeten omgaan met de heftige publieke reacties op de huidige migrantencrisis om op lange termijn vertrouwen van de gemeenschap te winnen en te behouden.

Klik hier voor het volledige programma.
gerelateerde items