Europese fondsen openen Foundation House

7 juli 2011
Nieuws | | Vermogensfondsen

AMSTELVEEN (7 juli) - Filantropie heeft een nieuw thuis in Brussel, dankzij de vooruitziende blik en de financiële verbintenis van zes Europese fondsen. Het nieuwe Foundation House opent in 2013 in de Rue Royale op nummer 94 haar deuren voor bezoekers die kennis kunnen maken met het werk van de fondsen door middel van conferenties, debatten, trainingen en tentoonstellingen.


Het Foundation House is een initiatief van zes Europese fondsen, waaronder Stichting Fonds 1818 en de Van Leer Group uit Nederland. Ieder fonds heeft een miljoen euro ter beschikking gesteld voor het huis. Een aantal filantropische instellingen zal ook resideren in het pand, waaronder het EFC (European Foundation Centre). "Voor het eerst zullen we een gemeenschappelijke en open ruimte hebben waarin we met het publiek, maar ook met onze strategische partners, kunnen communiceren en waar we kunnen laten zien wat de verschillende fondsen voor Europeanen betekenen", zegt Gerry Salole, CEO van EFC. "Met het huidige financiële en politieke klimaat is het Foundation House een concrete boodschap van fondsen over hun vertrouwen in de toekomst van Europa."


De zes fondsen die het Foundation House gesticht hebben zijn: de Koning Boudewijn Foundation (België), Körber-Stiftung (Duitsland), Institusjonen Fritt Ord (Noorwegen), Realdania (Denemarken), Stichting Fonds 1818 (Nederland) and the Van Leer Group Foundation (Nederland).