Eerste Corporate Foundations Forum: impactvol

11 februari 2020, 18:01
Een volle en enthousiaste zaal.  (Foto: Maarten Hartman)
Een volle en enthousiaste zaal.  (Foto: Maarten Hartman)
De eerste editie van het Corporate Foundations Forum (CFF) Congres, gehouden in het Achmea Congrescentrum in Zeist op donderdag 6 februari, was een eclatant succes. Ruim 120 deelnemers, een keur aan presentaties en interactieve sessies maakten het congres tot een impactvol kennisevenement voor bedrijfsfondsen. Een uitgebreid verslag in woord en beeld kunt u lezen in De Dikke Blauwe Magazine, dat volgende maand verschijnt. 
 
Vol programma met impact
Het eerste congres, van het door Stichting Lenthe opgerichte Corporate Foundations Forum (CFF), dat in samenwerking met de Achmea Foundation werd georganiseerd, richtte zich op het delen van kennis tussen Nederlandse bedrijfsfondsen. Het hoofdthema was ‘impact’, in de breedste zin van het woord: wat is impact? Hoe meet je het? Hoe realiseer je Social Return on Investment (SROI)? Hoe zorg je ervoor dat werknemers enthousiaste vrijwilligers worden? Welke Sustainable Development Goals (SDG’s) passen bij jouw organisatie? 
 
Tijdens het congres was er volop interactie. De deelnemers stelden vragen, gaven informatie over hun ervaringen en zelfs nieuwe ideeën voor de sprekers. En natuurlijk was er ruimte voor netwerken.
 
Stichting Lenthe en gastheer Achmea Foundation kijken met een goed gevoel terug op deze eerste editie van het CFF-congres. De algemene mening is dat er heel veel waardevolle informatie over de bühne is gegaan. Het enthousiasme was groot. De tweede editie is al ingepland: dinsdag 16 maart 2021 bij de AFAS Foundation in Leusden. Zet het alvast in uw agenda.
 
Uitgebreid verslag in maart-editie DDB magazine
De maart-editie van DDB Magazine staat in het teken van bedrijfsfondsen. Behalve een uitgebreid verslag van het CFF Congres in woord en beeld, bevat het magazine meer artikelen over corporate foundations. Wilt u het magazine bestellen? Klik hier.
Bent u lid van De Dikke Blauwe, dan ontvangt u deze editie automatisch in de bus. Nog geen lid? Klik dan hier.
 
Corporate Foundations Forum – ledennetwerk en kennisplatform
Het Corporate Foundations Forum (CFF) is een nieuw ledennetwerk dat vorig jaar is opgericht door de Stichting Lenthe. Het forum ondersteunt Nederlandse bedrijfsfondsen en bedrijven die filantropische activiteiten ontplooien bij verdere professionalisering. Doel is het bieden van een kennisplatform. Het CFF congres is daarvoor een van de instrumenten.

Meer informatie en artikelen over CFF en bedrijfsfondsen? Klik hier.

 
 
gerelateerde items