Een dozijn knuppels

20 december 2006
Opinie | | Filantropie

Voor een terugblik op het afgelopen roerige filantropische jaar verwijs ik u graag naar ons speciale overzicht in deze editie. Ik wil in het laatste nummer van 2006 graag een allerminst obligaat dankwoord uitspreken aan alle abonnees, (mee)lezers en sponsors van FM. Tot ons genoegen wordt ons vakblad door steeds meer bestuurders, managers, fondsenwervers, toezichthouders, intermediairs en toeleveranciers in onze charity economy gelezen en gewaardeerd. Elke donderdag wordt FM door meer dan 2.000 beslissers in de filantropische sector uit de mailbox geplukt en wordt onze website druk bezocht.

Maar net voordat u denkt dat dit weer zo'n zelfbevlekkend pr-praatje wordt, wil ik u ook deelgenoot maken van ons voornemen om als redactie niet journalistiek in te kakken. De mutual admiration-society puilt in dit jaargetijde toch al vreselijk uit, en daarom blijven we graag even bij de voordeur staan om u het volgende te vragen: wat mist u in FM? Waaraan wilt u graag aandacht besteed zien? Wie moet op het hakblok en waarom? In welk hoenderhok wenst u een dozijn knuppels gegooid te zien? Schrijf het ons. Mail ons. We gaan onze stinkende best doen om de filantropische sector ook in 2007 voor u kritisch te volgen.


Namens alle medewerkers van FM: een gezond en voorspoedig 2007


PS: de eerste FM ontvangt u weer in uw mailbox op donderdag 11 januari, behoudens extra edities FM News Flash als het ministerie van Financiën uit haar winterslaap ontwaakt voor nieuwe richtlijnen Algemeen Nut Beogende Instellingen!