ECSP Armoede Learning Event: effectief armoede bestrijden

8 september 2017, 09:00
Het ECSP Armoede Learning Event insprireert tot nieuwe, meer effectieve manieren om armoede te bestrijden.
Het ECSP Armoede Learning Event insprireert tot nieuwe, meer effectieve manieren om armoede te bestrijden.
Het Rotterdamse Erasmus Centre for Strategic Philanthropy (ECSP) houdt op 20 september van 13.00-18.00 het Armoede Learning Event voor filantropen en filantropische fondsen om hen te prikkelen en te inspireren tot nieuwe, meer effectieve manieren om armoede te bestrijden.
 
Het Learning Event start met een welkomstwoord door directeur Ann Huijbregts (ECSP) en een introductie door Roeland van Geuns (HvA). Barry Knight, auteur van Rethinking Poverty, deelt vervolgens zijn visie op armoede, waarna tijdens de paneldiscussie verschillende perspectieven op armoede in de praktijk worden besproken.
 
Groepsdiscussies
Er zijn groepsdiscussies rondom twee geïdentificeerde dilemma’s:
1) Wat zijn voor filantropische fondsen de belangrijkste belemmeringen op het gebied van de voorkoming en/of bestrijding van armoede? Welke concrete problemen zijn er en hoe kun je dit aanpakken? Welke rol zien fondsen voor zichzelf weggelegd?
2) Hoe zou een samenleving zonder armoede er uitzien? Wat betekent dit voor de bijdrage en rol van fondsen? Wat betekent dit voor de manier van werken? Wat zou aan de werkwijze van fondsen kunnen of moeten veranderen om het beoogde resultaat te versnellen?
Na de groepsdiscussies spreken Sarah Sylbing en Ester Gould (makers van ‘Schuldig’) over de realiteit van armoede.
 
Het ECSP Armoede Learning Event vindt plaats op 20 november van 13.00-18.00 in het Nutshuis aan de Riviervismarkt 5 in Den Haag. Aanmelden kan tot 17 september via info@ecsp.nl onder vermelding van uw naam, organisatie en functie. Klik hier voor het volledige programma. 
 
Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Adessium Foundation, RCOAK, de Garvin van Bylandt Stichting en Fonds1818.
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
 
gerelateerde items