'Duurzame beleggingen winnen aan populariteit onder vermogenden'

23 juli 2017, 07:00
Bewust of onbewust belegt inmiddels de helft van de vermogenden duurzaam volgens de Vermogensmonitor.
Bewust of onbewust belegt inmiddels de helft van de vermogenden duurzaam volgens de Vermogensmonitor.
Duurzame beleggingen winnen aan populariteit onder vermogenden. Bewust of onbewust belegt inmiddels de helft van de vermogenden duurzaam. Bijna 2 op de 10 let bewust op duurzame beleggingen. Dat blijkt uit de Vermogensmonitor van ABN AMRO MeesPierson. Het bureau GfK doet daarin voor de bank onderzoek onder bijna 500 vermogenden over financiën, schenken en erven, wonen, veiligheid, gezondheidszorg/oude dag en overige onderwerpen.
 
Bijna alle vermogenden vinden duurzaamheid belangrijk volgens de Monitor. Door de eigen woning te verduurzamen, kan iedereen een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving. Toch heeft 4 op de 10 vermogenden daarvoor geen aanpassingen aan de woning gedaan.
 
Duurzame beleggingen winnen aan populariteit. Bewust of onbewust belegt inmiddels de helft van de vermogenden duurzaam. Een bijdrage leveren aan de wereld is voor hen de belangrijkste motivatie (43%). Ruim een derde doet dit nog niet. Dat het lastig te bepalen is welke beleggingen duurzaam zijn, wordt als belangrijkste reden gegeven. De helft van de vermogenden belegt in duurzame beleggingen
 
Verder wil ruim 80% van de vermogenden dat de bank investeert in innovatie. De verwachtingen die klanten van hun bank daarover hebben, zijn veranderd. De meeste vermogenden vinden het belangrijk dat hun bank investeert in innovatie, microkredieten uitgeeft en financiële kennis inzet om mensen met financiële problemen te helpen.
 
►Bron: ABN AMRO MeesPierson
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.

 
gerelateerde items