Toon alles (3)

Drie bestuurlijke (ver)gezichten

20 juli 2016, 18:00
Goed nieuws
De Volkskrant kwam afgelopen vrijdag eindelijk eens met goed nieuws over de goede doelensector. Na onderzoek van de krant bleek bij slechts vier grote goede doelen het salaris van de directeur uit te komen boven het afgesproken plafond. Alle andere goede doelen hebben zich intussen geconformeerd aan afspraken over een bovengrens aan de salarissen. Daarmee laten de goede doelen zien dat zij kritiek over de beloning serieus nemen en maatregelen nemen om excessen te vermijden, waardoor er weer gewerkt wordt aan herstel van publieksvertrouwen.
 
Slecht nieuws
De Volkskrant kwam afgelopen vrijdag met het slechte nieuws dat nog steeds vier goede doelendirecteuren meer verdienen dan een minister. Dat bericht leidde tot grote verontwaardiging bij donateurs, omdat was afgesproken dat een einde zou komen aan excessieve beloningen in de goede doelenbranche. Na eerdere publicaties over hoge salarissen, wilden de goede doelen door een plafond laten zien weer serieus te werken aan herstel van het geschokte publieksvertrouwen. Dat voornemen wordt door vier goede doelen echter ernstig in de wielen gereden.

Nieuws dat niet komt
De Volkskrant komt morgen met het bericht dat het voltallige bestuur van KNGF Geleidehonden opstapt. De heer mr. M.E. Amson (voorzitter), de heer A.J.S.M. Oudejans RA, de heer mr. R.H. de Vries, de heer drs. K.J. Storm, mevrouw prof. dr. M. Lückerath-Rovers en mevrouw drs. A.S. Sipkens trekken consequenties uit hun beslissing om directeur Ellen Greve een bonus te geven voor bijzondere prestaties. Hierdoor kwam het salaris van deze directeur boven het afgesproken salarisplafond en ontstond ophef toen de Volkskrant hierover berichtte. Greve werd gedwongen publiekelijk door het stof te gaan en zij schonk haar bonus terug. Het bestuur kondigt naar verluidt aan om de bonus voor Greve nu uit eigen zak aan haar te betalen.

 
gerelateerde items