Tweels Tweak in 2018: Doornen in mijn vlees

13 december 2018, 06:03
'Ik moet wel op een bed van rozen liggen, want ik voel de doornen in mijn vlees'.” (Fliegende Blätter).
'Ik moet wel op een bed van rozen liggen, want ik voel de doornen in mijn vlees'.” (Fliegende Blätter).
Met veel plezier heb ik ook in 2018 weer een stuk of tien columns geschreven voor De Dikke Blauwe onder de vlag Tweels Tweak. Columns over burgerschap, politiek, media, regelzucht, hokjes denken en wat dies meer zei. Niet altijd even politiek correct, maar veelgelezen – en dat doet een schrijver deugd…
 
Terugblikken op 2018 ga ik niet doen. Eén statement wil ik er wel over maken – en dat is een citaat: “Een echte optimist redeneert als volgt: 'Ik moet wel op een bed van rozen liggen, want ik voel de doornen in mijn vlees'.” (Fliegende Blätter). Dàt is hoe ik terugkijk op het afgelopen jaar: 365 dagen met volop hoopgevende ontwikkelingen (dat is de optimist in mij) - en óók wat stekeligheden, en gelukkig maar, want zij zijn de brandstof voor een columnist!
 
Een wens voor 2019? Gewoon doorbuffelen. Vooral laten zien wat voor impact we hebben als sector. Zonder terughoudendheid en voortdurend defensief geneuzel. Laat de nummer 1 van De Dikke Blauwe Top 100, Tom Oostrom van de Nierstichting, ons allen tot voorbeeld zijn. Hora est!

►Wilt u alle columns van Marc van den Tweel teruglezen? Klik hier.
gerelateerde items