Steun De Dikke Blauwe met een vrijwillige bijdrage

16 juli 2016, 00:00
Steun De Dikke Blauwe met een vrijwillige bijdrage
Steun De Dikke Blauwe met een vrijwillige bijdrage
Door financiële steun van Lenthe Foundation heeft social enterprise Lenthe het abonnement op het wekelijkse DDB Journaal sinds 1 december 2016 geheel kosteloos kunnen maken. Een gratis abonnement verplicht u dus tot niets. U kunt ons wel steunen door een geheel vrijwillige financiële bijdrage en zo meehelpen uw journalistieke zender in de lucht te houden. 
 
De Dikke Blauwe is een activiteit van Lenthe. Lenthe is een social enterprise die al meer dan twintig jaar actief is als uitgever van media in het domein 'filantropie' en 'maatschappelijk ondernemen'. Lenthe is eigendom van het ondernemersechtpaar Akkermans-Mulder. Als social enterprise richt Lenthe zich niet op het creëren van winst, maar wel op het creëren van continuïteit en kwaliteit van De Dikke Blauwe en zodoende het stimuleren van maatschappelijke vrijgevigheid in ons land.
Inkomsten genereert Lenthe met de verkoop van boeken, het verhuren van zogenoemde Newsrooms, het publiceren van pagina's voor goede doelen en financiële bijdragen van stichtingen (zoals Lenthe Foundation). Verder zijn er private supporters die helpen de kosten te dekken, waaronder die voor de journalisten, redacteuren en uitgevers, en ook voor de druk en distributie van de gedrukte jaargids.
 
Door een eenmalige, majeure financiële bijdrage van Lenthe Foundation kan social enterprise Lenthe, zoals gezegd, sinds 1 december 2016 dit wekelijks verschijnende opinieblad DDB Journaal kosteloos aanbieden in 2017 en hopelijk ook nog lang daarna. Om de hoge productiekosten van website en DDB Journaal op de langere termijn te kunnen dekken, zoekt Lenthe in 2017 ook nadrukkelijk naar andere partijen, zoals (vermogens)fondsen, banken, dienstverleners, goede doelen en particulieren die wellicht bereid zijn vrijwillige bijdragen te leveren.
gerelateerde items