Domeinnaam geef.nl naar Stichting GeefGratis

19 augustus 2009, 08:59
AMSTELVEEN (20 augustus) - De domeinnaam "geef.nl" is onlangs van eigenaar veranderd voor een gift die 66 ouderen in Kenia in staat stelt om weer zelfstandig door het leven te gaan.


Jaren geleden werd de domeinnaam "www.geef.nl" vastgelegd door 19, zelfstandig advisuer van vermogensfondsen. Van Stokkom gebruikte de domeinnaam om een website in de lucht te brengen die alle gegevens van grotere fondsenwervende organisaties in beeld moesten brengen. Er was destijds nog geen site waar die cijfers te vinden waren.

 


Oud in Afrika

 


Met de komst van de website van het Centraal Bureau Fondsenwerving vervielen nut en noodzaak voor "geef.nl". Daarna werd de domeinnaam gebruikt om door te linken naar de website van de stichting Oud in Afrika waar Van Stokkom inmiddels bij betrokken was geraakt.

 


Toen Jordan van Bergen van de Stichting Geef Gratis Van Stokkom onlangs vroeg om de domeinnaam over te nemen, stemde Van Stokkom toe onder voorwaarde dat daar een donatie aan Oud in Afrika tegenover stond. Inmiddels is de transactie een feit en zullen er in de komende maanden dankzij de gift van €2.000,- zesenzestig ouderen een staaroperatie kunnen ondergaan in het Sabatia Eye Hospital nabij Kisumu in West-Kenia.

 


Onafhankelijkheid

 


"We werken al jaren met Sabatia en zij verzorgen staaroperaties voor ouderen die dat absoluut niet kunnen betalen", aldus Van Stokkom.  "Zo'n staaroperatie betekent het verschil tussen afhankelijkheid en onafhankelijkheid. Een oudere die niet meer goed kan zien, kan niet goed meer voor zichzelf zorgen. Vaak zie je dan dat een kleinkind ingezet wordt om de oudere te begeleiden. Daardoor kan dat kleinkind vaak niet of nauwelijks naar school. Door de staaroperaties snijdt het (operatie-)mes dus aan meerdere kanten....".

 


Van Bergen is blij met de overdracht omdat Stichting GeefGratis hiermee een domeinnaam krijgt die goed past bij de doelstellingen van zijn stichting.

gerelateerde items