Gezocht: deelnemers NL-onderzoek Civil Society

6 juni 2017, 16:00
Pamala Wiepking is op zoek naar deelnemers aan een kort onderzoek over civil society in Nederland. Het onderzoek maakt deel uit van State of Civil Society.
Pamala Wiepking is op zoek naar deelnemers aan een kort onderzoek over civil society in Nederland. Het onderzoek maakt deel uit van State of Civil Society.
Het EU-Russia Civil Society Forum, een netwerk van 153 civil society organisaties in de Europese Unie en Rusland, bereidt haar tweede jaarlijkse rapport voor over de ‘State of Civil Society’. De eerste versie van dit rapport richtte zich op civil society organisaties in Duitsland, Spanje, Hongarije, Polen en Rusland en dit jaar concentreert de studie zich op Bulgarije, Italië, Litouwen, Rusland én Nederland. Pamala Wiepking is benoemd tot landenexpert voor Nederland in het Forum en gaat onderzoek doen naar de civil society in ons land. Ze is daarvoor op zoek naar mensen die bij de verschillende typen civil society organisaties werken.
 
Het EU Russia Civil Society Forum is een organisatie die probeert (onder andere met subsidie van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken) de relatie en samenwerking tussen civil society organisaties in Europa en Rusland te verbeteren. Wiepking: ‘Ze proberen dat te doen door te leren van de uitdagingen en oplossingen die in al deze landen voorkomen, in tegenstelling tot veel andere organisaties die vooral vanuit Westerse ideeën willen vertellen wat niet goed gaat in Oost-Europa en Rusland. Ik ben in april naar St. Petersburg geweest, heb de organisatie leren kennen en heb veel waardering voor wat ze proberen te bewerkstelligen.’ 
 
Onderzoek in Nederland
Wiepking voert als landenexpert voor Nederland kort onderzoek uit voor het rapport van 2017. ‘Het onderzoek wil ik graag zo breed mogelijk uitzetten onder mensen die bij de verschillende typen civil society organisaties werken. Onder civil society organisaties verstaan we goede doelen, fondsen, non-profits en ngo’s, maar ook sociale bewegingen en zogenaamde grassroots organisaties, informele organisaties die ontstaan vanuit burgers en gemeenschappen. Voor het rapport wil ik deelnemers een aantal vragen stellen over de belangrijkste uitdagingen voor civil society organisaties in Nederland. Maar ook over mogelijke strategieën die hun organisatie heeft ontwikkeld om met deze uitdagingen om te gaan. Alle antwoorden worden anoniem verzameld en verwerkt en deelname aan het onderzoek kost ongeveer vijf tot tien minuten.’
 
Wilt u deelnemen aan het onderzoek? Klik dan hier.
 
Indien u vragen heeft en/of begin 2018 automatisch de resultaten van het onderzoek wilt ontvangen, dan kunt u de organisatie van dit onderzoek mailen op: research@eu-russia-csf.org.
 
Klik hier voor de eerste versie van het rapport, dat zich richt op civil society organisaties in Duitsland, Spanje, Hongarije, Polen en Rusland.
 
gerelateerde items