De Jager maakt giften sportclubs belastingvrij

18 september 2008
Nieuws | | Tax & Legal


AMSTELVEEN (18 september) - Staatssecretaris De Jager dacht, met name op aandringen van de fractie van het CDA, al enige tijd na over het verruimen van de aftrekmogelijkheden voor sportclubs. Tijdens de behandeling van het Belastingplan 2009 blijkt de bewindsman ruimhartiger voor de dag te komen dan vooraf gehoopt en verwacht.



De Jager heeft bekend gemaakt dat sportclubs vanaf 2009 geen belasting meer hoeven te betalen over schenkingen en erfenissen. Tot dusver vielen alleen schenkingen van minder dan 2.866 euro onder de vrijstelling. De schenkingsvrijstelling kan ongeveer 30.000 sportverenigingen in totaal jaarlijks vijf miljoen euro schelen.



Dit betekent niet dat sportclubs nu gelijk worden gesteld aan anbi's. De Jager komt namelijk met een aparte vrijstelling in de successiewet. Van deze aparte vrijstelling profiteren alle bij NOC*NSF aangesloten sportorganisaties en door internationale sportbonden erkende organisaties. In tegenstaelling tot de giften aan goede doelen zullen giften aan sportclubs voor de schenker niet aftrekbaar zijn van de belasting.