Toon alles (1)

De Dikke Blauwe: vraagbaak voor major donors & hun adviseurs

3 oktober 2017, 00:00
De Dikke Blauwe: onafhankelijke vraagbaak en nieuwsbron in een zondvloed aan folders, brochures en jaarverslagen van goede doelen
De Dikke Blauwe: onafhankelijke vraagbaak en nieuwsbron in een zondvloed aan folders, brochures en jaarverslagen van goede doelen
Een op de 70 Nederlanders (1,5% van de bevolking) geeft jaarlijks meer dan €2000 aan goede doelen. Deze groep is verantwoordelijk voor meer dan een kwart van het totaal aan jaarlijkse giften (27%). Een groot deel van die grote giften is afkomstig van vermogende Nederlanders. Geen wonder dat veel goede doelen naarstig naar hen op zoek gaan. Maar (potentiële) grootgevers zijn geen geldboompjes en willen graag onafhankelijke informatie. Die vinden ze bij De Dikke Blauwe.
 
Als onafhankelijk medium is De Dikke Blauwe, geleid door de journalisten Charles Groenhuijsen en Edwin Venema, geen slippendrager van goede doelen. Wel dragen wij de filantropie als geheel een warm hart toe en zetten we ons in om de maatschappelijke vrijgevigheid in Nederland te stimuleren. Dat doen we niet door hosanna-verhalen, maar door kritisch nieuws en achtergrond, reportages, interviews en reviews.
 
Vermogenden die overwegen een deel van hun rijkdom in te zetten voor maatschappelijke doelen kunnen zich via onze media (deze actuele website met 24/7 Newsrooms van steunwaardige goede doelen, het wekelijkse DDB Journaal en de gedrukte jaargids) oriënteren op een geefstrategie. Gebaseerd op goede informatie en op een gedeelde visie om deze wereld een stukje beter te maken, kunnen zij samenwerken met bestaande organisaties, samen met andere vermogenden (bijv. d.m.v. een ‘giving circle’) of met een eigen stichting of Fonds op Naam hun droom werkelijkheid te maken.
 
De Dikke Blauwe heeft zich in het afgelopen decennium ontwikkeld tot dé nieuwsbron en vraagbaak voor iedereen die zich met eigen tijd, geld en kennis wil inzetten voor een goed doel, maar de laatste jaren in toenemende mate ook voor de grote gevers en hun adviseurs (notarissen, vermogensbeheerders, family offices, estate planners enz.).
 
Zo vindt u bij ons relevante informatie
Welkom dus op deze website waar u een macht aan informatie over schenken en nalaten aan het goede doel vindt. Op deze pagina vindt u alle nieuws over major donors. Kijkt u echter ook eens onder onze categorieën “Nalaten” of  “Tax & Legal” of “Governance & Finance”. U vindt deze categorieën op elke pagina in de rechterkolom: u hoeft alleen maar op de categorienaam te klikken en dan verschijnen alle artikelen automatisch op volgorde van publicatie. Zoekt u specifieker, gebruik dan de zoekbalk rechtsboven op elke pagina.

►Heeft u hierover vragen? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met ons: Bel: 06 330 101 78 Of mail: info@lenthe.nl 
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
 
gerelateerde items