DDB100 EDITIE 2021: Behoor jij tot de 100 invloedrijksten?

DDB100 EDITIE 2021: Behoor jij tot de 100 invloedrijksten?
DDB100 EDITIE 2021: Behoor jij tot de 100 invloedrijksten?
14 oktober 2021

Het wordt spannend op 18 november, want tijdens het live-event Civil Power wordt de top 100 van meest invloedrijke filantropie-influentials van 2021 bekendgemaakt. Wie zal er op nummer 1 staan dit jaar? En... nog belangrijker: op welke plaats sta jijzelf?

Welke verschil- en impactmakers staan er dit jaar in DDB100? Wie vielen in 2021 op door zich met innovativiteit in te zetten voor de goede zaak? 

De jaarlijkse ranglijst DDB100 is geen lijst van grootste filantropen, maar een ranking van de ‘verschilmakers’: zij die positieve impact realiseren, of dat nu met eigen geld is of niet. De verkiezing bestond o.a. uit een online stemronde in april en mei waarin lezers van De Dikke Blauwe hun eigen kandidaten mochten voordragen. Daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Ook onze DDB Experts brachten hun weloverwogen nominaties in.

In de jury, onder leiding van hoofdredacteur Marjolein van Asdonck, zaten dit jaar drie DDB100 oud-winnaars: Tom Oostrom, Adriana Esmeijer en Michael Rutgers. Zij namen hun taak niet licht op; er gingen heel wat vergaderuren zitten in de opbouw van de lijst. Alle voordrachten - van de lezers, de DDB-Experts en de jury zelf - kwamen op een brutolijst te staan waaruit de jury een definitieve lijst en ‘winnaar’ vaststelde. Er werd geschaafd, geschrapt en getweakt. De nieuwe nummer 1 zal het stokje overnemen van de huidige lijstaanvoerder Michael Rutgers. De directeur van het Longfonds zal dat - als de omstandigheden het toelaten – doen in november 2021 tijdens Civil Power.

Kom ook naar Civil Power op 18 november en maak live mee wie er op nummer 1 staat van De Dikke Blauwe 100!

Meld je hier aan!