Toon alles (2)

DDB100: allemaal winnaars

3 juni 2020, 14:00
Tom Oostrom (Nierstichting, winnaar van 2018) reikt de prijs uit aan de winnaar van vorig jaar: Adriana Esmeijer (Prins Bernhard Cultuurfonds)
Tom Oostrom (Nierstichting, winnaar van 2018) reikt de prijs uit aan de winnaar van vorig jaar: Adriana Esmeijer (Prins Bernhard Cultuurfonds)
De lijst der lijsten is compleet: De Dikke Blauwe 100, met daarin de invloedrijkste spelers in het Land van Goed Doen. Dit jaar wordt de top 100 bekendgemaakt tijdens Civil Power 2020 en u zult tijdens de bijeenkomst een aantal van hen persoonlijk de hand kunnen schudden. De komende weken lichten we een tipje van de sluier op en maken we vast kennis met hen.
 
DDB100 is de lijst waar jaarlijks reikhalzend naar uit wordt gekeken. Zodra het novembernummer van DDB Magazine op de deurmat valt, wordt er direct gebladerd naar dé lijst. Sta ik erin? Waarom staat hij er niet in? En waarom zij wel? De jury stelt elk jaar een brutolijst met honderden namen op, inclusief de voordrachten die lezers de afgelopen maanden hebben uitgebracht via het online stemformulier. Daarna wordt gekeken naar hoe ‘invloedrijk’ iemand is. Zijn ze resultaatgericht? Vernieuwend? Delen ze hun kennis met anderen? Durven ze buiten gebaande paden te treden? Al deze criteria wegen mee.
 
Civil Power
Ook de afgelopen maanden is er weer veel gestemd en was het voor de jury weer een flinke klus. Conclusie: als je in DDB100 staat, ben je sowieso een winnaar, daar hoef je niet voor op de eerste plaats te staan. Wie daar wel hebben gestaan, zijn onder anderen Jos Verhoeven, Rien van Gendt, Laurentien van Oranje, Janine en Joop van den Ende en Tom Oostrom. De winnaar van vorig jaar, Adriana Esmeijer van het Prins Bernhard Cultuurfonds, reikt de prijs op 19 november uit aan de winnaar van 2020. Wilt u daar bij zijn, klik dan hier en meldt u aan voor Civil Power.
 
Interviews
De komende weken kunt u in het DDB Journaal interviews lezen van onze redactie met enkele mensen uit de lijst. Hoe is het om een vermelding in DDB100 te hebben? Wat zijn de reacties van collega’s? U leest het vanaf volgende week op deze plek. 
 
gerelateerde items